Navštivte Nás!

Výsledky 5. ročníku Národní potravinové sbírky

Další ročník Národní potravinové sbírky je úspěšně za námi. Děkujeme všem, kteří se do sbírky zapojili - dobrovolníkům i dárcům.

Pro Potravinovou banku Pardubice bylo vybráno prostřednictvím našich dobrovolníků přímo na provozovnách vybraných marketů 15 442,30163 kg zboží v celkové cenové hodnotě 694 938,0353,-Kč.
DM: 765kg
Rossmann: 86kg
Spolu s dalšími dary celkem v Pardubickém kraji: 22,8 tun
Celkové výnosy v jednotlivých krajích:

tabulka_NPS_2017_1

Projekt Centrum Sociálních služeb Hlinsko

Koncem letošního roku se začně s rekonstrukcí domu v Hlinsku, který je majetkem Oblastní charity Nové Hrady u Skutče. V současné době jsou v domě kanceláře a zázemí pro pracovníky pečovatelské a ošetřovatelské služby. Záměrem rekonstrukce je vybudování nových vyhovujících prostor pro ambulantní a terénní služby, které v Hlinsku naše organizace poskytuje – sociálně terapeutické dílny, charitní pečovatelská služba, osobní asistence a sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi.

Plakát A3

Tříkrálová sbírka 2018

Nový rok se pomalu blíží a s ním i tradiční Tříkrálová sbírka.
V oblasti Chotovic, Skutče a Hlinska potkáte naše koledníky
v sobotu 6. a neděli 7. ledna 2018.

Výlet do Litomyšle

Předposlední říjnové úterý se naše parta sportovních nadšenců vydala autobusem do Litomyšle, aby změřili své síly na bowlingu. Díky hezkému počasí zvládli zaměstnanci a uživatelé STD a DS Chotovice navštívit i klášterní zahrady a náměstí, kde zakončili den obědem v místní hospůdce.

DSC_0291   DSC_0361

Podzim v Chotovicích

Říjnové sluníčko nás vytáhlo ven na zahradu, kde jsme se společně pustili do úklidu. Posbírali jsme zbytky letošní úrody a vypleli záhonky s levandulí. A kdo nepracoval venku, našel uplatnění v dílnách.

DSC_0186 DSC_0191 DSC_0208 DSC_0217 DSC_0247

Výlet do Sebranic

Krásný den s bezva partou v Sebranicích.

DSC_0443DSC_0512DSC_0433

Auto do SASu? Bude!!!

Děkujeme všem, kteří nás podpořili v hlasování. Dostali jsme se díky Vám až do finále. Náš projekt Autem až do rodiny jsme obhájili - a zde vidíte naše donátory, kteří projekt podpořili finančně.

Cílem tohoto projektu je zabezpečit službu rodinám v oblasti Hlinecka, Skutečska a Chrudimska. Jde především o zabezpečení dostupnosti těchto služeb na vesnicích, kde v současné době není dostatečná dostupnost pro poskytování těchto služeb. Poskytování služby v domácím přirozeném prostředí rodiny je efektivnější a levnější, než když je dítě v ústavní péči. Auto je tedy nutným pomocníkem pracovníků při cestách do rodin. Jedná se o rodiny z vyloučených lokalit, vícečetné rodiny, rodiny s výchovnými problémy.

Ilustrační foto: zdroj pixabay

cuba-1504867_640

Oslavy 25. výročí Diecézní katolické charity Hradec Králové

Neratov, červen 2017

V pátek 2. června proběhly v Neratově v Orlických horách oslavy DCHHK. Po slavnostní mši svaté následovalo ocenění charitních zaměstnanců a dobrovolníků - z naší Novohradské charity byly za svou obětavou práci oceněny Ludmila Chadimová a Alžběta Doležalová.

DSC_0384DSC_0388DSC_0394

Česko svítí modře

V rámci osvětové kampaně Česko svítí modře se i my zapojíme a v pondělí 3. dubna přijdeme do práce v modrém.

Postní almužna 2017

KDO SE MODLÍ, AŤ SE POSTÍ,

KDO SE POSTÍ, AŤ JE MILOSRDNÝ.