Navštivte Nás!

Projekt Centrum Sociálních služeb Hlinsko

Nové zázemí pro sociální služby

Plakát A3

Výlet do Sebranic

Krásný den s bezva partou v Sebranicích.

DSC_0443DSC_0512DSC_0433

Auto do SASu? Bude!!!

Děkujeme všem, kteří nás podpořili v hlasování. Dostali jsme se díky Vám až do finále. Náš projekt Autem až do rodiny jsme obhájili - a zde vidíte naše donátory, kteří projekt podpořili finančně.

Cílem tohoto projektu je zabezpečit službu rodinám v oblasti Hlinecka, Skutečska a Chrudimska. Jde především o zabezpečení dostupnosti těchto služeb na vesnicích, kde v současné době není dostatečná dostupnost pro poskytování těchto služeb. Poskytování služby v domácím přirozeném prostředí rodiny je efektivnější a levnější, než když je dítě v ústavní péči. Auto je tedy nutným pomocníkem pracovníků při cestách do rodin. Jedná se o rodiny z vyloučených lokalit, vícečetné rodiny, rodiny s výchovnými problémy.

Ilustrační foto: zdroj pixabay

cuba-1504867_640

Oslavy 25. výročí Diecézní katolické charity Hradec Králové

Neratov, červen 2017

V pátek 2. června proběhly v Neratově v Orlických horách oslavy DCHHK. Po slavnostní mši svaté následovalo ocenění charitních zaměstnanců a dobrovolníků - z naší Novohradské charity byly za svou obětavou práci oceněny Ludmila Chadimová a Alžběta Doležalová.

DSC_0384DSC_0388DSC_0394

Česko svítí modře

V rámci osvětové kampaně Česko svítí modře se i my zapojíme a v pondělí 3. dubna přijdeme do práce v modrém.

Postní almužna 2017

KDO SE MODLÍ, AŤ SE POSTÍ,

KDO SE POSTÍ, AŤ JE MILOSRDNÝ.

Únor ve znamení tance a zábavy

Začátkem února jsme byli pozváni na Valentýnskou diskotéku do Rychnova nad Kněžnou, kde se nám moc líbilo,zatančili jsme si, zasoutěžili aspokojeni odjížděli v odpoledních hodinách domů. O týden později jsme vyrazili na Valentýnský ples do Svitav.

Fotografie z těchto a dalších akcí jsou k vidění na   http://ochnovehrady.rajce.idnes.cz/

DSC_0511DSC_0584

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky překonal 100 milionů korun. Děkujeme!

Tříkrálové kolednice z Chotče na Pardubicku. Snímek Martina Chvojková

Obsah všech kolednických pokladniček Tříkrálové sbírky 2017 je úředně sečten. Výsledná částka koledy činí obdivuhodných 99,2 milionů Kč, spolu s DMS pak výnos poprvé překročil hodnotu sta milionů korun. To je o téměř 3 miliony více než loni. Výnos sbírky tradičně pomůže v České republice lidem v sociální nouzi, rodinám s dětmi v tísni, lidem s postižením či vážně nemocným, seniorům a dalším ohroženým skupinám obyvatel.

Tříkrálová sbírka 2017

HOTOVO, SPOČÍTÁNO!
Tříkrálová sbírka je úspěšně za námi a my se nyní můžeme pochlubit výsledkem. V naší oblasti se vybralo krásných 866 295,- Kč a to je o sto tisíc korun více než v loňském roce.
Děkujeme všem dárcům, byli jste opět neskutečně štědří.
Celkové výnosy v jednotlivých regionech k vidění zde: http://www.trikralovasbirka.cz/vysledky/

Vánoční besídka

Ve středu 31. prosince 2016 jsme se před vánočními svátky rozloučili již tradičním posezením v sále obecního úřadu v Chotovicích.