Přestavba v Hlinsku je v plném proudu

Nové zázemí pro služby novohradské Charity v Hlinsku

Vytvoření Centra sociálních služeb Hlinsko za účelem zkvalitnění a rozšíření zde poskytovaných sociálních služeb, a také zvýšení jejich dostupnosti a operativnosti ve městě a okolí - to vše je hlavním cílem projektu, který Oblastní charita Nové Hrady u Skutče zahájila již v létě loňského roku. Charita má v Hlinsku ve vlastnictví rodinný dům v Erbenově ulici, ve kterém do doby, než započala rekonstrukce, sídlila prodejna charitních výrobků, sklad kompenzačních pomůcek, sklad humanitární pomoci a kancelář zdravotních sester, které poskytují ošetřovatelskou službu. Na jaře příštího roku by se do nově zrekonstruované budovy měly přestěhovat služby Osobní asistence, Pečovatelská služba, Sociálně terapeutické dílny a Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi.

20180122_130510_resizedIMG_20171004_170341

IMG_20180226_142117_resized_20180301_04271952820180122_130937_resized