Navštivte Nás!

Výlet do Sebranic

Krásný den s bezva partou v Sebranicích.

DSC_0443DSC_0512DSC_0433

Koncem června jsme vyrazili s uživateli DS a STD na výlet do nedalekých Sebranic. Ráno někteří z nás odjeli autobusem, další autem z Chotovic. Sešli jsme se s Sebranicích v klubu Stodola na místní faře. Tady jsme si zahráli kulečník, dali jsme si kafčo a buchtu, kterou jsme si den před tím upekli v Chotovicích. Následovala návštěva Světnice č.p. 8, kde nám paní Kmošková vyprávěla o dřívějších dobách, o tom, jak se pěstovalo a zpracovávalo obilí, o zpracovávání a využití lnu, vyprávěla nám o tom, jak se dříve v pecích pekl chleba - jednu takovou pec, která je stále funkční, nám i ukázala a dala nám ochutnat i domácí chléb a nejen to - připravila nám ochutnávku domácích produktů, jako například sirobu, ovocky, husího sádla, škvarků, domácího kozího tvarohu, sušeného ovoce a vše jsme zapili domácí bezovou šťávou. S plnými pupíky jsme přešli na prohlídku domku s doškovou střechou, dále pak do kostela sv. Mikuláše, kde jsme se setkali s místními kněžími. Následoval chutný oběd v místní hospůdce a ochladit jsme se zašli na nedaleké koupaliště. Všichni jsme odjížděli plni zážitků, byl to krásný den.