Tříkrálová sbírka  2011

Farní charita Nové Hrady u Skutče se i tento rok zapojila do Tříkrálové sbírky, kterou pořádá Charita České republiky.

Sbírka proběhla ve dnech 8. a 9. ledna ve 29 obcích a jenom v našem regionu se do sbírky zapojilo 38 skupinek, kterým tímto moc děkujeme.

I když počasí moc nepřálo a dny propršeli, mohli koledníci nad dveře příbytků napsat K+M+B „Christus mansionem benedicat“, což znamená „Kriste žehnej tomuto domu.“ potěšit obyvatele písní My tři králové jdeme k vám a podarovat drobnými dárečky. Děkujeme tímto všem občanům, kteří koledníkům otevřeli a přispěli malým darem, díky němuž se mohou dít velké věci a také těm, kteří nezapomněli ani na naše malé koledníky a dali jim nějakou tu dobrůtku „od cesty“.

Výtěžek Tříkrálové sbírky činil 135 159,- Kč a bude použit na dokončení stavby potravinové pomoci v Chotovicích.

Finanční prostředky, putují na celostátní konto Charity Česká republiky. 35 procent z částky zaslané příslušnou Oblastní nebo Farní charitou zůstává na účtu ČKCH, kde jsou tyto finance připraveny k poskytnutí rychlé humanitární pomoci v případě přírodních katastrof, epidemií, hladomoru či válečných konfliktů v ČR i v zahraničí. 65 procent z částky vybrané v určené oblasti se vrací zpět na realizaci charitních projektů, které musí být projednány a schváleny komisí Diecézních charit.

Záměr Tříkrálové sbírky pro rok 2011