ČLÁNKY

Podzimní Sbírka potravin v obchodech vynesla rekordních 382 tun zboží pro potřebné

V podzimním kole celorepublikové Sbírky potravin, které se uskutečnilo v sobotu 23. listopadu, se v jednotlivých kamenných obchodech podařilo vybrat rekordních 330 tun potravin a 52 tun drogistického zboží. Do podzimního kola se zapojilo nejvíce prodejen v dosavadní historii, a to celkem 754. Rekordní byl i počet dobrovolníků, konkrétně 4500. Navíc až do 3. prosince mohou lidé darovat potraviny a drogerii také prostřednictvím on-line nákupu. Rovněž je přislíbeno rekordní množství firemních a komunitních sbírek. Sbírka potravin je jednou z největších charitativních akcí v České republice a jsou do ní po celé zemi zapojeny tisíce lidí z řad dobrovolníků, zaměstnanců prodejen, neziskových organizací a další. Darované zboží se nyní převeze do skladů potravinových bank, odkud se následně bude distribuovat přes jednotlivé charitativní organizace všem potřebným. Jejich cesta je tak krátká a na místo určení se dostanou ve chvíli, kdy jsou potřeba.

Dezinfekce automobilů a budov charity
21. května 2020 AKTUÁLNĚ

Dezinfekce automobilů a budov charity

V průběhu dnešních dnů se konečně celá republika začíná pomalým tempem vracet k běžnému životu a my stále pokračujeme v boji proti Covid - 19. V minulé týdnu proběhla velká dezinfekce všech automobilů naší charity a v tomto týdnu jsme mohly vydezinfikovat veškeré prostory domu Sv. Josefa v Chotovicích a tím se připravit na návrat našich klientů, po kterých se nám už moc stýská a věříme, že je to i naopak. Doufáme v brzké otevření našeho stacionáře a terapeutických dílen. Tato celá akce proběhla díky panu starostovi obce Příluka Davidu Šimkovi a jeho kolegy Jiřího Švece, kteří s obrovským pracovním nasazením a ochotou pomoci druhým, provádějí plošné dezinfekce budov a automobilů ve veřejných prostorách, školách, v sociálních službách atd.

Potravinová banka v mediích
28. května 2020 AKTUÁLNĚ

Potravinová banka v mediích

V minulém týdnu proběhlo v našem skladu potravin v Chotovicích natáčení reportáže pro zpravodajství České televize. Téma reportáže bylo seznámení s chodem a provozem Potravinové banky Pardubice. Vztahovalova se to k atkuální situaci s potravinami v minulých  měsících právě v souvisloti s Covidem-19. Díky nouzovému stavu se zvýšil obrat banky v těchto dnech cca o 400% a potraviny začalo využívat mnohem více lidí, kteří se díky pandemii ocitli v nelehké situaci (ztráta zaměstnání atd.) Pro naše pracovníky v bance to samozřejmě znamená velké pracovní vytížení a nasazení, jelikož tyto potraviny musí být co v nějkratším čase dopraveny od dárců ke konečným spotřebitelům.

Rozšíření centra sociálních služeb v Chotovicích
15. května 2020 AKTUÁLNĚ

Rozšíření centra sociálních služeb v Chotovicích

Rozšíření centra sociálních služeb v Chotovicích V loňském roce byla započata rozsáhlá rekonstrukce a přístavba domu sv. Josefa v Chotovicích. Díky příznivému počasí během zimního období, mohly být stavební práce prováděny bez přerušení a nezastavila nás ani nepříznivá situace dnešních dní a pandemie Covidu. Do této nemalé akce se pustila stavební firma Boštík s.r.o. a díky velkému nasazení, se nyní díváme na krásný dům již bez lešení a novou fasádu. Nyní nás čekají dokončovací práce ve vnitřních prostorách, pokládka podlah a obkladů. Již se nemůžeme dočkat, až se do nové přístavby budeme moci přestěhovat. Vznikne tam zázemí pro všechny služby u nás poskytované. Naši zaměstnanci se budou těšit z nových a prostornějších kanceláří a tím dojde ke  zlepšení pracovního prostředí. Celá tato akce je spolufinancována z fondů Evropské unie. Jsme rádi, že dílo běží dle plánu a my budeme moci na podzim již využívat plně naše nové prostory.