ČLÁNKY

Podzimní Sbírka potravin v obchodech vynesla rekordních 382 tun zboží pro potřebné

V podzimním kole celorepublikové Sbírky potravin, které se uskutečnilo v sobotu 23. listopadu, se v jednotlivých kamenných obchodech podařilo vybrat rekordních 330 tun potravin a 52 tun drogistického zboží. Do podzimního kola se zapojilo nejvíce prodejen v dosavadní historii, a to celkem 754. Rekordní byl i počet dobrovolníků, konkrétně 4500. Navíc až do 3. prosince mohou lidé darovat potraviny a drogerii také prostřednictvím on-line nákupu. Rovněž je přislíbeno rekordní množství firemních a komunitních sbírek. Sbírka potravin je jednou z největších charitativních akcí v České republice a jsou do ní po celé zemi zapojeny tisíce lidí z řad dobrovolníků, zaměstnanců prodejen, neziskových organizací a další. Darované zboží se nyní převeze do skladů potravinových bank, odkud se následně bude distribuovat přes jednotlivé charitativní organizace všem potřebným. Jejich cesta je tak krátká a na místo určení se dostanou ve chvíli, kdy jsou potřeba.

DEN POMOCI PRO KLÁRKU
3. srpna 2021 AKTUÁLNĚ

DEN POMOCI PRO KLÁRKU

Velké díky všem, kteří jste včera přišli do Příluky podpořit malou holčičku Klárku. Ti kteří se rozhodli podpořit tuto akci, měli si možnost krásně zasportovat. Běžci zdolávali 5 km trať členitým kopcovitým terénem Příluckého okolí, 7 fotbalových týmů bojovalo v turnaji minikopané o co nejlepší výsledek a počet gólů a děti si prošli trasu 1km, kde na ně čekali stanoviště se sportovními disciplínami, za které byly odměněny krásnou medailí. Celým dnem nás provázela kapela z Proseče a krásný slunečný den zakončil Adam Stráník z Dolního Újezdu, který nám představil bojový sport Kixbox. Adam je devítinásobný mistr ČR a člen české reprezentace. Celý výtěžek akce půjde na pomoc Klárce Suché Lhoty na kompenzační pomůcky a rehabilatace, které jsou v tuto chvíli pro ni velmi důležité a potřebné.

Celostátní oslavy Dne Charity začaly. Připojte se i vy
23. září 2021 Charita Česká republika

Celostátní oslavy Dne Charity začaly. Připojte se i vy

Pojďme společně slavit! Napříč celou republikou právě probíhají rozmanité akce k uctění svátku sv. Vincence z Pauly (27. září), patrona moderní charitní práce. Oslavy se konají v průběhu září i října a jejich nabídka je vskutku pestrá.

Pouť lidí dobré vůle tří Charit - pěšky, na kole, autobusem i online - 2. října
16. srpna 2021 Oblastní charita Pardubice

Pouť lidí dobré vůle tří Charit - pěšky, na kole, autobusem i online - 2. října

Již potřetí Oblastní charita Pardubice, Farní charita Chrudim a Oblastní charita Nové Hrady u Skutče srdečně zvou na pěší a cyklistickou Pouť lidí dobré vůle za umírající, nemocné a trpící do poutního chrámu Panny Marie Pomocné na Chlumku v Luži 2. října. Mši svatou obětovanou na úmysly poutníků bude celebrovat Mons. Jan Paseka, generální vikář Královehradecké diecéze, a bude vysílána také živě na YouTube kanálu Oblastní charity Pardubice.