ČLÁNKY

Podzimní Sbírka potravin v obchodech vynesla rekordních 382 tun zboží pro potřebné

V podzimním kole celorepublikové Sbírky potravin, které se uskutečnilo v sobotu 23. listopadu, se v jednotlivých kamenných obchodech podařilo vybrat rekordních 330 tun potravin a 52 tun drogistického zboží. Do podzimního kola se zapojilo nejvíce prodejen v dosavadní historii, a to celkem 754. Rekordní byl i počet dobrovolníků, konkrétně 4500. Navíc až do 3. prosince mohou lidé darovat potraviny a drogerii také prostřednictvím on-line nákupu. Rovněž je přislíbeno rekordní množství firemních a komunitních sbírek. Sbírka potravin je jednou z největších charitativních akcí v České republice a jsou do ní po celé zemi zapojeny tisíce lidí z řad dobrovolníků, zaměstnanců prodejen, neziskových organizací a další. Darované zboží se nyní převeze do skladů potravinových bank, odkud se následně bude distribuovat přes jednotlivé charitativní organizace všem potřebným. Jejich cesta je tak krátká a na místo určení se dostanou ve chvíli, kdy jsou potřeba.