ČLÁNKY

Podzimní Sbírka potravin v obchodech vynesla rekordních 382 tun zboží pro potřebné

V podzimním kole celorepublikové Sbírky potravin, které se uskutečnilo v sobotu 23. listopadu, se v jednotlivých kamenných obchodech podařilo vybrat rekordních 330 tun potravin a 52 tun drogistického zboží. Do podzimního kola se zapojilo nejvíce prodejen v dosavadní historii, a to celkem 754. Rekordní byl i počet dobrovolníků, konkrétně 4500. Navíc až do 3. prosince mohou lidé darovat potraviny a drogerii také prostřednictvím on-line nákupu. Rovněž je přislíbeno rekordní množství firemních a komunitních sbírek. Sbírka potravin je jednou z největších charitativních akcí v České republice a jsou do ní po celé zemi zapojeny tisíce lidí z řad dobrovolníků, zaměstnanců prodejen, neziskových organizací a další. Darované zboží se nyní převeze do skladů potravinových bank, odkud se následně bude distribuovat přes jednotlivé charitativní organizace všem potřebným. Jejich cesta je tak krátká a na místo určení se dostanou ve chvíli, kdy jsou potřeba.

TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA 2021
25. listopadu 2020 AKTUÁLNĚ

TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA 2021

Česko čeká na krále, bude koleda?

Tříkrálové pokladničky rozpečetěny, vybralo se 80 milionů korun. Děkujeme!
22. února 2021 Charita Česká republika

Tříkrálové pokladničky rozpečetěny, vybralo se 80 milionů korun. Děkujeme!

Příspěvky v pokladničkách Tříkrálové sbírky jsou sečteny a výsledná částka z nich dosáhla celkem 52,3 milionu korun. Dalších téměř 24 milionů přinesla on-line koleda na webových stránkách sbírky a přes 4 miliony doputovaly od štědrých dárců přes DMS. Celkem tak letošní Tříkrálová sbírka přinesla potřebným téměř 80,3 milionu. Koleda ale ještě nekončí, on-line i pomocí DMS lze totiž sbírku podpořit až do konce dubna.

Výtěžek Tříkrálové sbírky překročil 10 miliónů korun, online koleda běží dál. Děkujeme!
22. února 2021 Diecézní katolická charita Hradec Králové

Letos do Tříkrálové sbírky zasáhla pandemie a koledníci poprvé nemohli vyjít do ulic. Přesto dárci projevili velkou štědrost a solidaritu. Přes 7,6 mil. Kč přispěli do pokladniček na úřadech, v kostelech a obchodech a dalších více než 2,4 mil. Kč do online kasičky, do které lze přispívat až do 30. dubna na www.trikralovasbirka.cz. Celkový výtěžek Tříkrálové sbírky v hradecké diecézi tak k dnešnímu dni již přesáhl 10 mil. Kč. Charity z darovaných peněz podpoří především své služby na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším potřebným v regionu.