ČLÁNKY

Podzimní Sbírka potravin v obchodech vynesla rekordních 382 tun zboží pro potřebné

V podzimním kole celorepublikové Sbírky potravin, které se uskutečnilo v sobotu 23. listopadu, se v jednotlivých kamenných obchodech podařilo vybrat rekordních 330 tun potravin a 52 tun drogistického zboží. Do podzimního kola se zapojilo nejvíce prodejen v dosavadní historii, a to celkem 754. Rekordní byl i počet dobrovolníků, konkrétně 4500. Navíc až do 3. prosince mohou lidé darovat potraviny a drogerii také prostřednictvím on-line nákupu. Rovněž je přislíbeno rekordní množství firemních a komunitních sbírek. Sbírka potravin je jednou z největších charitativních akcí v České republice a jsou do ní po celé zemi zapojeny tisíce lidí z řad dobrovolníků, zaměstnanců prodejen, neziskových organizací a další. Darované zboží se nyní převeze do skladů potravinových bank, odkud se následně bude distribuovat přes jednotlivé charitativní organizace všem potřebným. Jejich cesta je tak krátká a na místo určení se dostanou ve chvíli, kdy jsou potřeba.

Sbírka na pomoc dětem: Charita představuje velikonočního Daránka!
1. dubna 2021 Charita Česká republika

Sbírka na pomoc dětem: Charita představuje velikonočního Daránka!

Říkají mu Daránek. Jméno dostal podle darů, kterými pomáhá dětem. Je symbolem bezpečí domova, potřebné péče i rovných příležitostí na startu do života. Připojte se k velikonoční vlně dobrých skutků a podpořte jeho poslání, aby to ti nejmenší měli co nejlehčí. Charita Česká republika spouští výzvu pomoci s názvem Daránek dětem. Její výtěžek pomůže těm nejpotřebnějším: dětem, kterým v Česku hrozí sociální vyloučení.

Pomáhejte pohybem a zapojte se do UHK USO Challenge s BATIST Medical. Start už 3. května!
30. dubna 2021 Diecézní katolická charita Hradec Králové

Pomáhejte pohybem a zapojte se do studentské charitativní akce pro potřebné rodiny s dětmi, kterým pomáhá Oblastní charita Hradec Králové. Každý sportuje sám, sčítají se uběhnuté nebo ušlé kroky. Benefiční akci pořádá UHK s partnery. Startuje se už v pondělí 3. května a pomáhat můžete celý týden. Na tobě záleží, jakou stopu po sobě zanecháš!

Daránek dětem: Život těch nejmenších v azylovém domě
26. dubna 2021 Charita Česká republika

Daránek dětem: Život těch nejmenších v azylovém domě

Rostíkovi je pět let a většinu života prožil v azylových domech. V tom současném bydlí s maminkou a mladším bratrem Tomáškem teprve krátce. Oba kluci jsou moc šikovní a rádi si hrají s ostatními dětmi. Spoustu času tráví venku na zahradě nebo na blízkém hřišti, ale lítostivě pokukují po dětech, které se tam prohánějí na kole, koloběžce nebo na odrážedle.