Projekt Centrum Sociálních služeb Hlinsko

Plakát A3

Projekt Centrum sociálních služeb Hlinsko je v plném proudu.

Čtyři nová auta pro projekt Centrum sociálních služeb Hlinsko

V rámci projektu Centrum sociálních služeb Hlinsko jsme zakoupili čtyři nová vozidla
od Auto MERCIA a.s.

DSC_1010

Den otevřených dveří a oslava vzniku charity v Chotovicích

Oblastní charita Nové Hrady u Skutče si letos připomíná 25. výročí od svého vzniku. Oslavy založení novohradské charity a současně Den otevřených dveří proběhly ve čtvrtek 20. září 2018, kdy veškeré prostory charity byly zpřístupněny široké veřejnosti a pro návštěvníky byl připraven zajímavý program. Akce se zúčastnili zástupci Diecézní charity Hradec Králové
RNDr. Jiří Stejskal, Mons. Josef Suchár a Ing. Olga Horáková, pozvání přijal také Ing. Pavel Šotola z Pardubického kraje a kandidáti do Senátu 2018 Daniel Herman a Bob Fliedr.

DSC_0764

PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR V CHOTOVICÍCH

O letních prázdninách proběhl týdenní příměstský tábor pro uživatele sociálně aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi (SASRD). Pracovníci SASRD společně se třemi pracovníky na dohodu si pro děti ve věku od pěti do třinácti let připravili pestrý program. Na každý den byl naplánován výlet, třemi auty se najezdilo zhruba 2000 kilometrů. Letní tábory jsou pro děti jednou z možností jak příjemně a aktivně prožít prázdniny, naučit se samostatnosti, novým dovednostem a třeba si najít i nové kamarády. Letos se podařilo zajistit pobyt na našem příměstském táboře dvaceti dětem.

Posezení pro zaměstnance charity, září 2018

Již několikátým rokem se zaměstnanci Oblastní charity Nové Hrady u Skutče schází na začátku září na "vánoční besídce".
DSC_0172

K-potravinová sbírka 2018

V sobotu 8.9. 2018 od 8 do 18 hodin pořádá společnost Kaufland Ve spolupráci s Českou federací potravinových bank ve všech svých prodejnách po celé České republice K-potravinovou sbírku na pomoc lidem v nouzi.
Naši "Sasrďáci" (pracovníci Sociálně aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi) se zúčastní jako dobrovolníci sbírky v prodejně v Pardubicích.

Více o sbírce ZDE

Zveme Vás na Den otevřených dveří do Chotovic

Při příležitosti 25. výročí vzniku naší charity si Vás dovolujeme pozvat na Den otevřených dveří, který se koná ve čtvrtek 20. září 2018 od 10 hodin.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ FINISH PLAKÁT

Další auto pro Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi

Auto bylo zakoupeno v rámci projektu Burza filantropie.
Děkujeme všem našim sponzorům a donátorům.

Donátoři:
Pardubický kraj - 10.000,-- Kč
012459_05_087231.jpg
Nadace J&t s 30.000 Kč
Město Chrudim - 2.000,-- Kč
VS Chrudim - 5.000,-- Kč
fa EKOMONITOR - 5.000,-- Kč

pořizovací cena 76.000,-- Kč,
zbytek hrazen z vlastních zdrojů

Čarodějný rej v Chotovicích

Poslední dubnový pátek se Chotovice zaplnily podivnými postavami s klobouky, košťaty a hrbatými zády...

DSC_1294        DSC_1310

Brašny pro zdravotní klauny

Ve středu 2. května 2018 byly ve Východočeském divadle předány ocenění vybraným osobnostem pardubicka. Mezi oceněnými byla také organizace Zdravotní klauni. Členové této organizace byli obdarováni klaunskými brašnami, které pro tuto píležitost ušily šikovné švadlenky z Oblastní charity Nové Hrady u Skutče.
DSC_1269