Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi jsou sociální služby poskytované podle §65 zákona č. 108/2006 Sb., zákona o sociálních službách.

Poskytujeme sociální, vzdělávací a terapeutické služby rodinám s dětmi. Ve spolupráci s rodinou se snažíme předcházet umísťování dětí mimo jejich vlastní rodinu. Pomáháme rodinám zvládnout nepříznivou sociální situaci,  snažíme se najít řešení a pomoci.

Spolupracujeme s Orgány sociálně právní ochrany dětí Městských úřadů Vysoké Mýto, Hlinsko, Chrudim aj.

Kontakt na službu:

Ludmila Abrahamová, vedoucí služby
             ludmila.abrahamova@chnh.hk.caritas.cz, socialni@charita.info
             tel.: 731 598 805

datová schránka: sqwwbje

adresa: Chotovice 31, 570 01  Litomyšl                                                                                                                   Erbenova 730, 539 01  Hlinsko

Bc. Miroslav Kudrna, sociální pracovník – oblast Skutečsko, Lužsko, Chrudimsko       miroslav.kudrna@chnh.hk.caritas.cz ,  tel. 731 598 801

Bc. Veronika Lipavská, sociální pracovník – oblast Lužsko, Skutečsko, Chrudimsko       veronika.lipavska@chnh.hk.caritas.cz, tel. 731 623 318

Bc. Veronika Hladká, sociální pracovník – oblast Hlinecko                                                    veronika.hladka@chnh.hk.caritas.cz, tel. 777 736 090

Jarmila Radimecká, pracovník v přímé péči – oblast Hlinecko                       jarmila.radimecka@chnh.hk.caritas.cz, tel. 731 598 808

Mgr. Dagmar Štanclová, DiS, sociální pracovník – oblast Vysokomýtsko, Choceňsko       dagmar.stanclova@chnh.hk.caritas.cz, tel. 731 630 328

Cíl:

Hlavním cílem je zvýšit sociální integraci a optimální fungování rodin s dětmi, u kterých existuje riziko ohrožení vývoje nebo je vývoj dětí přímo ohrožen v důsledku dlouhodobě obtížné sociální situace, kterou rodina nedokáže samostatně, bez vnější pomoci, překonat. Cílem je, aby členové rodiny získali nebo využívali svých dovedností, schopností a znalostí.

Cílová skupina:

rodiny s dítětem / dětmi

Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi jsou poskytovány rodině, těhotné ženě nebo osobě pečující alespoň o jedno dítě, případně více dětí, u kterých je vývoj ohrožen v důsledku dopadů dlouhodobě nepříznivé sociální situace, kterou rodič/e nedokáží sami bez vnější pomoci překonat, a kde existují další rizika ohrožení vývoje dítěte (dětí). Do cílové skupiny patří i rodiče, kteří usilují o návrat z ústavní péče či náhradní rodinné péče.

Způsob poskytování:

Ambulantní forma                       PO    8:00 – 12:00h / po telefonické dohodě dle potřeby/

osobní konzultace s vedoucím pracovníkem služby dle předem stanoveného termínu na adrese:
Oblastní charita Nové Hrady u Skutče, Chotovice 31, 570 01  Litomyšl

Terénní forma                             PO –  PA   7:00 – 18:00h  /případně dle aktuální potřeby/

jedná se o pomoc při podpoře v běžném životě uživatele, který standartními postupy nezvládá a je poskytována v přirozeném prostředí uživatele

Kde působíme:

30km od Chotovic

Můžeme Vám pomoci s:

• ·        základním poradenstvím v řešení běžných záležitostí
  • ·        se zvládáním standartních postupů při řešení nepříznivé situace, podporu a pomoc,
  • ·        se zvládáním plněním rodičovských povinností (nejasná pravidla týkající se výchovy dětí, nedostatek času na dítě, od zanedbávání - přehnaná tvrdost a péče po absenci výchovných postupů, podpora rodičů v přípravě dětí do školy, …)
  • ·        uplatněním rodičů na trhu práce, pomoc s vypracováním životopisu, doprovod k zaměstnavateli,
  • ·        řešením vztahových potíží, vztahových konfliktů (řešení situace při rozvodu, rozpadu či eliminaci konfliktů mezi rodiči)
  • ·        hledáním bydlení (nevyhovující bytové podmínky)
  • ·        doprovodem a podporou při jednáních na úřadech, soudech, u lékaře, poradnách atd.
  • ·        řešením vztahových problémů v rodině a mezi sourozenci
  • ·        mnoho dalšími činnostmi, při které rodina potřebuje podporu a čím si není jistá

Fakultativní služby: NE

Ceník: Sociálně aktivizační služby jsou poskytovány bezplatně.

Pokud nejste spokojeni s našimi službami:

Můžete svoji stížnost podat způsoby uvedenými ZDE

logo_opz_up_barevne-big

Finanční prostředky na poskytování služby Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi  jsou poskytovány v rámci projektu Rozvoj SAS v Pardubickém kraji reg. č. CZ.03.2.60/0.0/0.0/15 005/0007762

Projekt Rozvoj SAS v Pardubickém kraji

reg. č. CZ.03.2.60/0.0/0.0/15 005/0007762
je financován z Operačního programu Zaměstnanost.
Číslo smlouvy OSV/18/20776

Doba trvání projektu1.1.2018 – 31. 12. 2019

Cíl projektu: podpora rodiny jako celku, podpora rodičů a dětí tak, aby byly v maximální možné míře zachovány funkce rodiny a bylo podporováno její sociální začleňování.

Tříkrálová sbírka 2019

Plakát A3

1812040519-a3horizontal

logo_opz_up_barevne-big

Finanční prostředky na poskytování služby Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi jsou poskytovány v rámci projektu

Rozvoj SAS v Pardubickém kraji

reg. č. CZ.03.2.60/0.0/0.0/15 005/0007762 je financován z Operačního programu Zaměstnanost.
Číslo smlouvy OSV/18/20776

Doba trvání projektu: