Poděkování

Klienti a jejich příbuzní nám občas zašlou nějaký příběh, poděkování za naše služby. Moc si toho Vážíme a je to pro nás velký hnací motor a hlavně nás to povzbuzuje a víme, že naše práce má smysl.

pletýnka

Příběh obyčejné pletýnky

V osobní asistenci se setkáváme s různými životními osudy ovlivněny mnohdy nepříznivým zdravotním stavem. Paní Zdeňka nemůže chodit, musí trávit veškerý svůj čas na lůžku. Když se nad tím zamyslíme, chvíli by i nám bylo příjemné jen tak odpočívat, ale celé dny…Paní Zdeňka má dobré rodinné zázemí, kdy ji se vším, co je potřeba pomáhají, což je veliká výhoda. A navštěvujeme ji také my, osobní asistentky. Pomáháme ji s přípravou a podáním jídla, v oblasti os. hygieny, ale jsme hlavně společníci, kteří tam s ní jsou, kteří ji vyslechnou, popovídají si, promažou bolavé klouby, potrénují paměť, nebo vymyslí nějakou zábavnou aktivizaci.Paní Zdeňka je milá a přátelská. Našly jsme společnou řeč o různých tématech, ale hlavně
o pečení. Které máme obě rádi. Povídaly jsme si o různých receptech, já jsem se zmínila, že bych se chtěla naučit dobrou vánočku a hezké zapletené pečivo, že se mi to líbí… Paní Zdeňka mi nabídla, že mi ukáže, jak to dříve dělala, takže jsem nelenila a využila nabídky. Na příští setkání jsem přinesla modelínu, která může nahradit těsto, a začaly jsme společně pracovat. Paní si připomněla dobu, kdy opravdu pekla, protáhla prsty a já se naučila něco nového. Houstičky jsem zkusila, no docela se povedly, takže jsem je vzala sebou a společně jsme si daly ke svačince.

Naše chotovická charita

Naše chotovická charita, vždy každého vlídně přivítá,jen co přijdete do dveří, vidíte, jak krásně tady život běží,fajn služby poskytují, jsem ráda, že se v mém okolí vyskytují,jezdí za mnou dokonce i domů, někdy nemůžu uvěřit tomu, že jsem na ně štěstí měla, můj život charita mi zkvalitněla,asistentky jako lesní víly, nemocnému dávají k uzdravení síly,sestřičky injekce píchají, vždy jsou trpělivé a nikdy nespěchají,je to prostě super služba, splnilo se mi víc než dávná tužba,již neměnila bych více, charita pro nás svítí jako nebeská svíce!

.